Zrazy z łososia 2

Zrazy z łososia

Składniki:

4 kawałki fileta z łososia
4 plasterki łososia wędzonego
Kilka gałązek świeżej bazylii
4 pomidory
2 liście laurowe
1 łyżeczka tymianku
Sok z ½ cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
Szczypta pieprzu
Szczypta cukru
Sól
Łyżka masła
Nitka

Wymieszać sok z cytryny, łyżkę oliwy, pokruszone liście laurowe, pieprz, szczyptę soli. Łososia włożyć do marynaty i odstawić na godzinę do lodówki. Pomidory sparzyć zdjąć skórkę, pokroić w drobną kostkę, wymieszać z posiekaną bazylią, resztą oliwy, odstawić. Odłożyć 4 duże liście bazylii. Rybę wyjąć z marynaty, na każdy kawałek położyć plaster łososia wędzonego, liść bazylii, zwinąć i obwiązać nitką. Łososia obsmażyć na maśle po 2 minuty z każdej strony. Przełożyć na półmisek, podać z posiekanymi pomidorami.
Gotowe.

 

Share Button
p5rn7vb
Previous post
Next post

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Więcej w Dania rybne
Sola z sosem brokułowym 2
Sola z sosem brokułowym

Składniki: 1 kg soli 2 łyżki mąki Olej 3 brokuły 2 żółtka 350g masła 2 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka...

Zamknij