Stek z tuńczyka 2

Stek z tuńczyka

Składniki:

4 steki z tuńczyka
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanej bazylii
Starta skórka z 1 cytryny
2 łyżki kaparów
Sól, pieprz

Steki natrzeć oliwą, solą, pieprzem. Odstawić na 15 minut.
Grillować po 3 minuty z każdej strony, lub obsmażyć na patelni.
Natkę wymieszać z bazylią, skórką cytrynową, i kaparami.
Steki przed podaniem posmarować mieszanką ziołową.
Gotowe.

Share Button
zv7qrnb
Previous post
Next post

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Więcej w Dania rybne, Grill
Sandacz z grilla 2
Sandacz z grilla

Składniki: 4 filety z sandacza 4 łyżki oleju 4 łyżki soku z cytryny 4 łyżeczki posiekanej mięty Sól, biały pieprz...

Zamknij