Sałatka z kopru włoskiego 2

Sałatka z kopru włoskiego

Składniki:

3 bulwy kopru włoskiego
200g prażonych pestek dyni
1 mango
1 pomarańcza
Sos:
1 łyżka śmietany
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki soku z pomarańczy
Sól, pieprz, pieprz Cayenne

Koper włoski pokroić na paseczki. Pomarańcze obrać, przepołowić, mango pokroić w drobną kostkę.
Sos wymieszać, doprawić do smaku wymieszać z sałatką, posypać pestkami dyni.
Schłodzić w lodówce.
Gotowe.

 

Share Button
Previous post
Next post

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Więcej w Sałatki
sałatka serowa z winogronami
Sałatka serowa z winogronami

Składniki: Po 200g jasnych i ciemnych winogron 400g melona 300g żółtego sera 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego...

Zamknij