Zupa porowa z serkiem topionym 2

Zupa porowa z serkiem topionym

Składniki:

1l wywaru mięsnego
500g pora
2 cebule
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
300g serka topionego
Gałka muszkatołowa
1 pęczek natki pietruszki
4 kromki czerstwego pieczywa
Łyżka świeżej bazylii , lub szczypta suszonej
Trochę oliwy z oliwek
Sól i pieprz

Cebule i pora drobno pokroić i zeszklić na maśle , zasypać mąką i po chwili zalać wywarem. Gotować 10 minut. Dodać serek i gdy się rozpuści doprawić gałką i wsypać posiekaną natkę .
Chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Wlać zupę do talerzy i posypać grzankami.

Zupę można także przed podaniem zmiksować .

Share Button
Previous post
Next post

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Więcej w Zupy
Zupa cebulowa włoska 2
Zupa cebulowa włoska

Składniki: 1l bulionu 100g wędzonego boczku 2 szklanki soku pomidorowego 1kg cebuli 3 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy 4-6 kromek...

Zamknij